Princ William a vévodkyně Kate mají třetí dítě. Je to znovu syn. Tohle je ON!

William a Kate ukázali světu novorozeného syna (23.4.2018) 6

Autor: stars24.cz

23. dubna 2018 19:24

Princ William a vévodkyně Kate ukázaly světu své třetí dítě. Dnes v londýnské porodnici přivedla Kate na svět svého třetího potomka. Chlapec váží 3,8 kilogramu. Podle sázkařů by se chlapec mohl jmenovat Albert, Arthur, Jack nebo Fred.

Kate i s novorozenětem ještě dnes večer porodnici opustili. Vévodkyně a její manžel zamávali novinářům a zastavili se na schodech, aby mohli fotografové pořídit pár snímků. 

Here he is! Our new baby prince! #RoyalBaby pic.twitter.com/6EMjwVnOxO

— Dash (@DashRoyal) 23. dubna 2018

The Duke and Duchess of Cambridge show off new son outside London hospital https://t.co/lGZ2YAK7um #royalbaby pic.twitter.com/RpcFMzIFNr

— BBC Breaking News (@BBCBreaking) 23. dubna 2018

Propuštění z nemocnice v den porodu označují britská média za tradiční, Kate takto postupovala po narození Charlotte. V případě George ale z porodnice odjela až následujícího dne. William pozdě odpoledne porodnici na krátko opustil, aby přivedl své děti George a Charlotte, které se tak poprvé se svým novým bráškou setkaly.

William s Kate a také celá královská rodina přijímají množství gratulací. Ke gratulantům se přidal například také šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek. "Blahopřeji Anglii k narození pátého následníka! Při pohledu na Pražský hrad mě přitom napadá starý vtip: Jaký je rozdíl mezi králem a prezidentem? Král je z Boží vůle, prezident je z Božího dopuštění," uvedl na twitteru

Témata: Princ William Kate Middleton královská rodina (gbr)