Řecko v plamenech! Lidé v Aténách nemají vycházet!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

4. srpna 2021 14:40

Řecké úřady dnes vyzvaly obyvatele a návštěvníky Atén, aby pokud možno nevycházeli ven. Když už ven musejí, pak by si měli nasadit respirátor.

Řecké hlavní město zahalil silný kouř způsobený lesními požáry, které v úterý odpoledne vypukly na severu Atén, uvedla agentura Reuters. S požáry bojuje přes 500 hasičů, letadla a vrtulníky.

S požáry, které vypukly zhruba 20 kilometrů severně od Atén, bojovali hasiči celou noc. Podle hasičského sboru se situace zlepšila, hasiči proto doufají, že se v nadcházejících hodinách podaří dostat požár pod kontrolu.

Ze zasažených obcí uprchly stovky obyvatel, oběti na životech úřady zatím nezaznamenaly. Několik lidí ale bylo zraněno. Provozovatel elektrické sítě uvedl, že jeho technici pracují na obnově sítě poničené ohněm a na obnově dodávek elektrické energie v Aténách a okolí.

Požáry sužují i další oblasti v Řecku. V úterý večer civilní ochrana oznámila, že z 80 požárů se podařilo dostat pod kontrolu a uhasit zhruba polovinu. Dnes ráno nebyly pod kontrolou vedle požáru na severu Atén alespoň další dva velké ohně.

Témata: Řecko požáry v Řecku