Děsivé! V oblíbené destinaci Čechů každých 90 minut někoho usekají mačetami k smrti!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. dubna 2018 12:01

Média z celého světa v posledních dnech a týdnech upozorňují, že Londýn není bezpečným místem. Počet vražd v britské metropoli neustále roste, přibývá nejen útoků střelnými zbraněmi, ale i třeba mačetami.

Ve Velké Británii vzrostl za pouhé tři roky téměř pětkrát počet útoků mačetami, přičemž k většině z nich došlo v hlavním městě Londýně. V Británii dojde denně průměrně k patnácti takovým útokům – což je jeden útok za 90 minut, píše Daily Mail.

Oficiální statistiky ukazují, že policie za poslední dva měsíce roku 2017 zaregistrovala 928 trestných činů spáchaných mačetami, uvádí Daily Mail. Server sice hovoří o útoku mačetami, je ale pravděpodobné, že jde také o útoky dalšími zbraněmi s ostřím. V Londýně jich bylo 425. Jen o tři roky dříve bylo ve stejném období v celé zemi zaznamenáno jen 100 takových trestných činů měsíčně.

Útoky jsou na denním pořádku

V únoru byl dvacetiletý Sadiq Aadam zabil v Belsize Parku v severním Londýně gangem ozbrojeným čepelemi. Otec dvou dětí David Pugh utrpěl vážné zranění poté, co se postavil čtyřem lupičům, kteří vnikli do jeho domova a začali bít jeho sedmnáctiletého syna ve městě Solihull v oblasti West Midlands. A v březnu byl člověk po smrtícím útoku v baru v Manchesteru zraněn, když změnil život.

V lednu údaje Úřadu národní statistiky (ONS) ukázaly, že od září 2016 do září 2017 policie zaznamenala 37 443 trestných činů zahrnujících nůž nebo jiný ostrý nástroj. To představuje nárůst o 21% oproti předchozímu roku a nejvyšší počet útoků nožem za sedm let, kdy se útoky tímto způsobem sledují.

V Londýně byli během půl hodiny ubodáni dva lidé

Nárůst kriminality s nožem je v Londýně větší, vzrostla o 38 procent, navíc značně přibylo i útoků kyselinou. V celém Spojeném království celkově vzrostl počet násilných zločinů o 20 procent, loupeží o 29 procent a sexuálních trestných činů o 23 procent.

Včera v noci byli během 30 minut v Londýně ubodáni dva lidé – šestadvacetiletý otec od rodiny a asi třicetiletá žena. Muž byl zraněn nožem v jeho bytě, zemřel při převozu do nemocnice. Na místě činu byla zadržena žena (34), která se s mrtvým znala. Další oběť byla nalezena v domě v Brixtonu. Byla ubodána a zemřela ještě před příjezdem policie a záchranářů. Z vraždy ženy je podezřelý dvacetiletý muž, i on zřejmě oběť znal.

Témata: Velká Británie zbraně