Předem prohraný soud? Češka Tereza H. prý udělala strašlivou chybu!

Tereza H před Pákistánským soudem, kde čeká na prodloužení vazby 8

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. dubna 2018 9:40

Tereza H., která byla v lednu zadržena na mezinárodním letišti v pákistánském Láhauru s devíti kilogramy heroinu, prý udělala velkou chybu, když vyhodila svého právníka. Čaudhrí Džavád Zafar o sobě totiž tvrdí, že je nejlepší pákistánský právník, jakého mohla mít.

Terezu až dosud zastupoval Čaudhrí Džavád Zafar. Ten se chvástal, že je jeden z nejlepších právníků v Láhauru. Zpočátku ochotně poskytoval rozhovory a informace českým médiím. Nakonec ale po českých novinářích chtěl peníze. Možná i fakt, že rád hovořil s médii, nakonec vedl k tomu, že ho Tereza vyhodila. Jak poukazuje Blesk.cz tvrzení právníka občas odporovala realitě.

Zafar například tvrdil, že je na tom jeho klientka psychicky špatně. Jenže zástupci české diplomacie domů posílali odlišné informace. Tereza se navíc na videích dostupných na YouTube často usmívá a vypadá celkem v pořádku. Právník také pro Blesk uvedl, že vězení v Láhauru, kde se Tereza nachází, je nejbezpečnější místo na světě. Jenže podle výpovědí bývalých trestankyň, které tímto zařízením prošly, to není pravda.

Česká média se s ním přestala bavit úplně, když na konci února začal požadovat za informace peněžní odměnu. A jeho ceník? Nejdříve 500 eur za 10 minut, pak 150 eur za 10 otázek. Serveru Expres dokonce nabídl, že za dva tisíce eur zkopíruje celý spis Terezina případu. Za další tisíc eur prý předá Tereze otázky od novinářů. Dodal, že od té chvíle bude s novináři komunikovat jen za peníze.

"Pokud opravdu chce pokračovat beze mě, je to její svobodná vůle. Má plné právo být hájena osobou, kterou si sama zvolí,“ řekl serveru Expres.cz advokát. "Setkal jsem se s Terezou osobně. Nebyla naštvaná. Naopak mi poděkovala za mé služby a poté mi sdělila, že již nebude potřebovat mé služby," dodal.

Tvrdí, že pravý důvod, proč změnila právníka, sice zná, ale nemůže ho prozradit. "Myslím si, že v tom mají prsty ještě jiní lidé,“ uvedl. "Kdybych byl její právník, tak je na 99 % osvobozena. Toho nového neznám, vím, že se jmenuje nějak Sardar. Ale upřímně, zde (v Pákistánu, pozn. red.) opravdu není žádný tak dokonalý právník, jako jsem já!" dodal pro Expres.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu