Výbuch v chemičce v Německu: Nejméně jeden mrtvý, několik lidí se pohřešuje!

Výbuch, oheň

Autor: stars24.cz, ČTK

27. července 2021 16:48

Exploze v chemickém průmyslovém areálu v západoněmeckém v Leverkusenu si dnes vyžádala nejméně jednu oběť na životě. Sdělilo to podle deníku Die Welt město Leverkusen. Dalších 16 lidí bylo zraněno, z toho dvě osoby vážně. Čtyři osoby se podle policie pohřešují.

Kvůli výbuchu byla uzavřena frekventovaná dálnice A1, uvedla dopoledne na twitteru policie. Příčina exploze a rozsah škod zatím nejsou známy.

Kolem 9:40 explodovaly z dosud neznámých příčin skladovací nádrže s ředidly ve spalovně nebezpečného odpadu ve čtvrti Bürrig, vyplývá z informací provozovatelské firmy Currenta a města. Následně propukl požár, který byl mezitím už uhašen.

Německý úřad civilní ochrany označil explozi jako "extrémní nebezpečí" a vyzval obyvatele, aby nevycházeli ven a nevětrali. Nad místem výbuchu se vznášel velký černý mrak. Později ale hasiči z Kolína nad Rýnem na twitteru uvedli, že měření nezjistila "jakoukoli abnormalitu", pokud jde o znečištění ovzduší. Kouř mezitím klesl, měření ale mají pokračovat.

Provozovatelé areálu Chempark, který leží asi 20 kilometrů severně od Kolína nad Rýnem, uvedli, že příčina exploze je nejasná. Příčinu a rozsah škod zatím nezná ani policie.

Po explozi vyjeli na místo ve velkém počtu hasiči, záchranáři a policisté.

Zcela uzavřena byla dálniční křižovatka Leverkusen-West a dálnice A1 mezi Leverkusenem a Kolínem nad Rýnem i části dálnic A59 a A3, stejně jako leverkusenský západní okruh, který vede kolem hořícího objektu.

Témata: výbuch Německo