Skandál v královské rodině způsobil československý vlčák!

Československý vlčák 2

Autor: Renata Schnabelová, stars24.cz

11. října 2017 0:50

Šlechtic Dru Edmonstone (45), jenž je bratrancem manželky prince Charlese Camilly, momentálně čelí závažnému obvinění z toho, že měl jeho mazlíček, československý vlčák, napadnout několik chodců ve Skotské Vysočině Highlands.

Podle výpovědí dvou žalobců byli během útoku psem minulý rok v prosinci opakovaně pokousáni a poškrábání, uvedl tak britský deník Daily Mail.

Plemeno československého vlčáka bylo cíleně vyšlechtěno roku 1955 vědcem inženýrem Karlem Hartlem za účelem stvořit pracovního psa. Křížením německého ovčáka a karpatského vlka chtěli vědci v podstatě docílit stvoření se vzhledem a pevným zdravím vlka, současně však se psími charakterovými vlastnostmi, aby bylo nové plemeno snadno vychovatelné. Výsledkem je tedy oblíbené plemeno, které je typické svou nebojácností, hravostí a vytrvalostí. I když jsou tito psi ve většině případů bezproblémoví, může se stát, že i oni můžou zaútočit na člověka.

Edmonstone podle Daily Mailu odmítá jakákoli obvinění, že by jeho pes na kolemjdoucí zaútočil. Jedinými svědky však zůstávají pouze napadení muži a bratranec Camilly. U konečného soudu, který proběhne 8. prosince, se tedy budou projednávat naprosto opačná tvrzení dvou stran.

Témata: Dru Edmonstone (bratranec Camilly) Camilla Parker-Bowles Velká Británie Král Charles III. (Karel III.) Psi