Slovensko je v šoku. Vyřizování účtů na silnici skončilo brutalitou, útočníkům hrozí 10 let

Riskantní manévr se zvrhl v neuvěřitelnou brutalitu. Poškozený skončil s obličejem od krve, útočníkům hrozí 10 let (26.3.2018).

Autor: Jan Novák, stars24.cz

29. března 2018 3:57 | Aktualizováno: 29. března 2018 19:13

Rostoucí agresivita na silnicích začíná představovat stále větší problém nejen u nás, ale i u našich slovenských sousedů. Smutným důkazem budiž video, které před pár hodinami zveřejnila Policie Slovenské republiky. Pomsta za riskantní manévr totiž skončila zakrvácenou hlavou a možným odnětím svobody na 4 až 10 let.

S rostoucí agresivitou na silnicích už jsme se nejspíš setkali všichni. Spolu se stále zrychlujícím se tempem života je poměrně pochopitelné, že někteří lidé ztrácejí nervy a reagují ukvapeně, nicméně to, co se stalo před dvěma dny na Slovensku, překračuje veškeré myslitelné hranice.

Video, které zachytila kamera za čelním sklem ve voze poškozeného, ukazuje hned na začátku riskantní manévr, během kterého se poškozený řidič poněkud nevybíravě vmáčkl před černý Passat. Většina z nás už se s něčím takovým setkala a někdo by to možná ocenil zatroubením, pokřikováním v autě nebo podobnou reakcí.

Řidič stříbrného vozu měl však tu smůlu, že v černém Passatu seděli otec se synem ve věku 51 a 23 let, kteří měli evidentně hodně slabé nervy a výbušnou náturu. Řidič stříbrného vozu se proto rozhodli pronásledovat a starší z dvojice dokonce za jízdy otevřel dveře a předvedl gesto připomínající podříznutí.

Černý Passat řidiče několik kilometrů pronásledoval, až řidič stříbrného vozu nevydržel a zastavil. Možná chtěl situaci vyřešit, možná se chtěl omluvit. Rozhodně ale nepočítal s tím, co následovalo. Ještě před zastavením vystoupil z Passatu spolujezdec a okamžitě řidiče stříbrného vozidla napadl. Vzápětí se k němu přidal i syn.

Dvojice si při napadení nebrala servítky a dokonce na poškozeného vytáhla i poměrně ostrý kámen, kterým ho mlátila do hlavy. Útok byl prudký, razantní a poškozený evidentně ani neměl sílu se bránit. Ostatně v levém dolním rohu jeho čelního skla je znak invalidy. Dvojice ho dokonce na chvíli znehybněla a pouze do něj opakovaně mlátila. Vrchol přichází před koncem videa, kdy se jeden z dvojice útočníků dokonce snaží podtrhnout muži nohy se záměrem shodit ho za svodidla.

Policie Slovenské republiky na svém facebookovém profilu také uvedla, že na muže měla být během napadení namířena plynová pistole. Snímky použitých zbraní pak policisté přidali do komentářů pod šokující video. Případ již měl být vyšetřovatelem zpracován a na oba muže měl být podán návrh na vzetí do vazby. V případě prokázání viny pak oběma hrozí odnětí svobody na dobu 4 až 10 let.

Témata: napadení Slovensko