Rána pro jistotu? V případu vraždy novináře Kuciaka se objevily nové drastické informace!

Ján Kuciak s přítelkyní Martinou Kušnírovou 5

Autor: Hrušková, stars24.cz

20. března 2018 22:10

Policii stále uniká pachatel vraždy dvou mladých lidí, novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky. Okolnosti popravy mladého páru sahají až do slovenské vlády. Nyní se objevily nové informace z případu.

Ján Kuciak, jako investigativní novinář, se zajímal o propojení italské mafie a slovenské vlády. I to je možnou příčinou jeho úmrtí. Pravý důvod ovšem zatím stále vyšetřuje policie, které z neznámých příčin nedělá v případu žádné zásadní pokroky.

Matka zavražděné snoubenky novináře médiím sdělila, že má nové informace k případu. „Věděla jsem, že Martinu střelili do hlavy. Dosud jsem si myslela, že rána přišla ze shora dolů. Teď jsem se ale dozvěděla, že vrah střílel zespodu a trefil ji do dolní části obličeje. Kulka vyšla ven temenem tváře. Janko také nezemřel tak, jak se uvádělo. Ale na následky dvou kulek,“ prozradila paní Zlatica.

Dosud se přitom mluvilo, že smrtelný byl pouze jeden výstřel pro každého. Proč to bylo uváděno v médiích jinak? Vypadá to tedy, že se vraždilo mnohem brutálnějším způsobem, než se všichni domnívali.

Nové informace případu vyvolaly na Slovensku další vlnu zděšení a obviňování. Prezident Andrej Kiska dokonce odmítl jmenovat novou vládu, z důvodu výhrady k jednomu členovi a tím je Jožo Ráž mladší, syn známého zpěváka z kapely Elán. Příčinou byla jeho známost s bývalým ministrem vnitra Robertem Kaliňákem, který kvůli vraždě dvou mladých lidí musel podat demisi.

Na výsledek vyšetřování si ještě nějaký čas počkáme a není vůbec jasné, zda bude vyřešen. Domněnkou mnoha lidí je, že pachatelem byl zkušený nájemný vrah. Jedno je však jisté, situace na Slovenku bude ještě gradovat.

Témata: Ján Kuciak vražda slovenského investigativního novináře Jána Kuciaka (26. 2. 2018)