Smrt akrobata v přímém přenosu! Muž na následky zranění podlehl v nemocnici

Cirque de Soleil 14

Autor: Hrušková, stars24.cz

19. března 2018 15:16

Tragédie postihla proslulý cirkus Cirque de Soleil, kde zemřel během představení jeden z nejlepších účinkujících. Nehoda se stala na Floridě, kdy během představení spadl muž z šesti metrové výšky na zem. Na následky zranění zemřel v nemocnici.

Cirque de Soleil je známý svými neobvyklými akrobatickými vystoupeními, při nichž dochází dech všem v publiku. Tentokrát všichni zůstali bez dechu doslova, poté co viděla na vlastní oči pád muže během vystoupení. 

Zesnulý muž Yann Arnaud přitom u cirkusu působil již 15 let a patřil k největším profesionálům celého souboru. „Bylo to hrozné. Slyšeli jsme výkřiky z publika, byly tam i děti a ty se hodně vyděsily,“prozradil televizní stanici WFLA jeden z diváků. Některým divákům se podařilo hroznou událost natočit na mobilní telefony.

Pro cirkus to není první tragická nehoda, ale již třetí úmrtí. V roce 2013 se například jedna z akrobatek zabila při vystoupení v Las Vegas. Ředitel Cique de Soleil uvedl, že ho zaráží nehoda právě tohoto mladíka, který patřil mezi naprosté špičky a měl mnoholeté zkušenosti. Podle něj šlo o relativně bezpečné číslo. Co se přesně stalo zatím nikdo neví, mladíkovi se mohlo udělat zle a při takovém čísle stačí vteřina.

Témata: Cirque de Soleil