Putin burcuje voliče písní: Rodina, důchodci i armáda. Spolu budeme silnější

Putinův tým, založený Ovečkinem, burcuje voliče písní

Autor: stars24.cz

9. března 2018 9:38

Hvězdy ruského popu společně natočily píseň, v níž opěvují "hvězdu, která ukazuje cestu", tedy horkého favorita blížících se prezidentských voleb Vladimira Putina. Rusové budou volit hlavu státu 18. března a průzkumy slibují Putinovi drtivé vítězství.

Otázkou se však jeví účast voličů, kterou má povzbudit i píseň, ujišťující, že "spolu budeme silnější". V klipu spojili síly například populární zpěvák Grigorij Leps, vítěz písničkové soutěže Eurovize Dima Bilan či raper Timati.

Písničku poprvé pustil do oběhu v sociální síti VKontakte "Putinův tým", založený loni v listopadu hokejovým útočníkem Alexandrem Ovečkinem. K tomuto fanklubu hlavy státu se přidali i další známí sportovci a umělci.

V textu písně, označené za neoficiální hymnu "Putinova týmu", se opěvuje "naše loď, hrdě plující proti větru a vlnám, kterou nesvedou z kurzu bouře a deště," či "jediná pravdivá z milionu hvězd, která nám ukazuje cestu". A nakonec píseň vybízí posluchače, aby se rozhodl "hrát za silný tým", slibující vítězství. V síti VKontakte klip zaznamenal více než 11 milionů zhlédnutí.

Není to první video na podporu účasti ve volbách: minulý měsíc se na internetu objevil tříminutový snímek "Všichni k volbám" o lhostejném občanovi, který nechce jít k volbám, aby se následující den probral do reality, ve které jej povolávají do armády, sdílí domácnost s gayem a syn se dožaduje čtyřmilionového příspěvku na školu.

Dotyčný volič nakonec rychle vyskočí z postele a pádí k volebním urnám.

Nynější předvolební "hymna" zdaleka není první písničkou o Putinovi. Před lety, na vrcholu okouzlení novým prezidentem, kdy se hovořilo o opravdové "Putinománii" v Rusku, slavil úspěch hit dívčí skupiny, toužící po muži, který by byl "Takový jako Putin".

Témata: Vladimír Putin Rusko