Útok v Londýně! Auto najelo do davu lidí, několik zraněných

Velká Británie

Autor: Jan Novák, stars24.cz

7. října 2017 16:18 | Aktualizováno: 7. října 2017 17:45

Před londýnským Přírodopisným muzeem došlo k blíže neupřesněnému incidentu. Podle serveru BBC na místě operuje policie a zatýká, server Mirror uvedl, že vozidlo najedlo do davu lidí poblíž budovy. Několik lidí bylo zraněno.

Incident se odehrál před Přírodopisným muzeem na Exhibition Road v Kensingtonu. Podle britských serverů na místě operují záchranáři a policie. Metropolitní policie potvrdila, že několik lidí je zraněných.

Cromwell Road closed in both directions near Natural History Museum! Huge traffic, avoid! pic.twitter.com/29Adwi8GIX

— Monika Haidar (@monika_haidar) 7. října 2017

Zatím není přesně jasné, co se skutečně stalo. Podle svědků najelo do auto do lidí stojících na ulici před muzeem. Jestli jde o nehodu nebo útok v tuto chvíli není známo.

Podle posledních informací policie v souvislosti s incidentem zadržela jednu osobu. Nad místem incidentu létá policejní vrtulník.

People believed to have been injured after a car ploughed into pedestrians outside London's Natural History Museum. pic.twitter.com/cPXBVj5M3H

— Stephen Brian Lowe (@SBrianLowe) 7. října 2017

Zpravodajka BBC, která je na místě události, s odvoláním na policisty informovala, že zranění postižených osob jsou lehká. Okolnosti toho, co se stalo, policie nyní podle BBC vyšetřuje.

Podle posledních informací má policie vše pod kontrolou. Agentura Reuters s odkazem na vyšetřovatele uvedla, že úřady zatím nepracují s verzí terorismu. V úvahu tedy připadá spíše nehoda nebo cílený, ale politicky či nábožensky nemotivovaný útok.

Londýnská policie poté ale otočila a nepopřela, že by nemohl mít incident teroristické pozadí.

Témata: auto vjelo v Londýně do chodců (7.10.2017) Londýn Velká Británie