U Bílého domu vypálil muž několik ran, poté se zastřelil

Bílý dům, Washington D.C., USA

Autor: stars24.cz

4. března 2018 0:51

U Bílého domu se dnes opět střílelo: podle bezpečnostní služby Bílého domu jeden muž v davu vypálil několik ran a pak se zastřelil. Nikdo další nebyl raněn, uvedla agentura AP.

Prezident Donald Trump byl tou dobou ve své rezidenci na Floridě, kde obvykle tráví víkendy, měl by se však ještě dnes vrátit do Washingtonu.

Incident se podle ochranky odehrál na severní straně oplocení. Muž vypálil několik ran a pak se střelil do hlavy. Motiv jeho činu je dosud neznámý. Ani jeden z úvodních výstřelů nemířil na Bílý dům, uvedl Mason F. Brayman z Tajné služby USA (USSS), která se stará o ostrahu prezidenta. Prezident byl podle Bílého domu informován.

Úřady se pokouší spojit s mužovou rodinou, jeho jméno nezveřejnily.

Podobné incidenty u Bílého domu nejsou vzácností, poznamenala agentura AFP a připomněla, že 23. února do bariéry u Bílého domu najelo auto. Neprojelo však do areálu a řidičku zadržela prezidentova ochranka.

Televize CNN s odvoláním na nejmenované bezpečnostní zdroje tehdy uvedla, že žena vjela do bariéry úmyslně. Její čin prý nebyl namířen proti prezidentovi, ale mohl souviset s duševními problémy řidičky.

Témata: Bílý dům USA Střelba v USA