Pohřeb zavražděného novináře Kuciaka a jeho snoubenky. Pochovají je ve svatebním!

Ján Kuciak se snoubenkou Martinou Kušnírovou

Autor: Dita Svobodová, stars24.cz

2. března 2018 15:12

Dnes se rodina naposledy rozloučí se zavražděnou Martinou Kušnírovou. Snoubenka taktéž zavražděného novináře Jána Kuciaka, bude pohřbena v šatech, které si pořídila na svatbu, které se měla konat v květnu.

Smuteční ceremoniál proběhne v Martinině rodném městě – v Gregorovicích. „Pohřeb Martiny bude v pátek ve tři hodiny v jejím rodném městě. Nakonec nebudou pochováni spolu, ale každý u své rodiny. I pohřeb bude mít každý jindy," řekl serveru tn.cz bratr zavražděné dívky Lukáš. „Nevím, jak to přežijeme, ale jdeme tam," cituje slova matky zavražděné server Pluska.sk.

Vidět mrtvou dceru bylo nepředstavitelně bolestivé. Obtížné bylo i samotné vyzvednutí těl z patologie. „Měla zalepený nos, pravděpodobně na něj spadla a měla ho zlomený. Byla celá zmodralá," řekla. „Vrhla jsem se na ni, hladila jsem ji po tváři, po těle. I teď mám ještě ruce od krve. Říkali mi, abych se šla umýt. Ne, alespoň pár hodin budu mít na sobě její krev," řekla žena.

Matka Martiny také médiím řekla, že dívka bude pohřbena v šatech, které si vybrala na svatbu. Jána pak pohřbí rodina o dva dny později. Původně se přitom plánovalo poslední rozloučené na sobotu. I on bude mít podle maminky Martiny na sobě svatební oblek.

Lukáš také prozradil, že jeho sestra s Jánem rekonstruovala dům, mladý pár dokonce plánoval rodinu. „Nikdy je nenapadlo, že by to mohlo zajít tak daleko. Že by si toto mohl někdo dovolit," sdělil.

„Ačkoliv já bych vnoučátka přivítala okamžitě. Řekla, že musím čekat dva, tři roky. Já jsem jim na to řekla, že budu čekat až do chvíle, dokud nebude moci děti mít, nebo dokud nebudete tlačit na vozíku mě,“ dodala matka Martiny.

Témata: vražda slovenského investigativního novináře Jána Kuciaka (26. 2. 2018)