V britském Leicestru explodoval dům

Exploze domu v britském Leicestru (25.2.2018)

Autor: stars24.cz

26. února 2018 2:29

Britská policie ohlásila mimořádnou událost ve středoanglickém městě Leicester.

Podle fotografií, které se vzápětí objevily na sociální síti Twitter, v rezidenční čtvrti vzplála budova s obchodem. Svědci, které citovala britská média, hovořili o tom, že bylo slyšet hlasitou explozi. Zatím není jasné, co explozi způsobilo. Policie na svých webových stránkách zhruba tři hodiny po události uvedla, že nic nenaznačuje souvislosti s terorismem.

S požárem bojovalo šest hasičských vozů a jednotky hasičů prohledávaly hořící budovu i její okolí a pátraly po zraněných. Leicesterská královská nemocnice později potvrdila, že z místa požáru byli převezeni čtyři zranění, kteří jsou v kritickém stavu.

"Situaci řeší všechny složky záchranného systému. Prosím vyhněte se této oblasti," uvedla v prohlášení místní policie.

Policisté uzavřeli ulice Carlisle Street a částečně i Hinckley Road západně od centra. Server deníku Daily Mirror napsal, že evakuovat se museli obyvatelé z 60 okolních domů.

Na záběrech z místa je zachycena budova stravovaná plameny a obklopená policejními automobily a sanitkami. Podle svědků okolí zahalil hustý dým.

Hasiči se domnívají, že budova se zřítila. Není známo, zda se v sutinách a požářišti nacházejí další zranění nebo uvázlí lidé.

Zasaženou ulici tvoří obytné domy a malé obchody včetně smíšeného zboží, kebab restaurace a polského obchodu s potravinami. Podle policie bylo poškozeno i několik domů v blízkosti požáru.

Témata: Exploze domu v britském Leicestru (25.2.2018) Velká Británie