Tereza H. bude do Vánoc doma?! V Pákistánu se chystá něco velkého!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 10

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

4. září 2020 11:22

Tereze H. (24) se možná blýská na lepší časy! Díky rozhodnutí pákistánských politiků už jí byl zkrácen trest. A jak se zdá, to je jen začátek! V Pakistánu se totiž chystá velká amnestie, díky které by se mohla mladá Češka už brzy dostat domů k rodině!

Češka Tereza H. byla uvězněna v Pákistánu na osm let a osm měsíců. Jak vás již server stars24.cz informoval, dívka by se mohla dostat domů o něco dříve. Z rozhodnutí pákistánského prezidenta Árifa Alvího se dostane ven z vězení o tři měsíce dřív, jde o dárek ke dni nezávislosti. Celkem už jí tak byl trest zkrácen o devět měsíců.

Jak se teď zdá, domů by se mohla Tereza podívat ještě mnohem dříve! Blesk informuje o tom, že by se na Češku mohla vztahovat rozsáhlá amnestie, kterou chce vězněným ženám udělit pákistánský premiér.

„Premiér Imran Chán učinil velké oznámení o propuštění uvězněných žen. Nařídil propuštění stíhaných vězeňkyň. Vyžádal si rovněž zprávy o uvězněných cizinkách,“ tvrdí podle Blesku novinář Ali Aršád z Dunya News, který Terezin případ od počátku sleduje.

Chán podle médií na twitteru vyzval k urychlenému propuštění žen, žádá také urychlení odvolacího řízení. Podle novináře Aršáda by se tak Tereza mohla už v polovině září dočkat dalšího soudního stání.

Novinář také poukazuje na vzorné chování Terezy za mřížemi, i to jí prý dává velkou šanci na dřívější propuštění. Podle některých lidí z věznice by se prý dokonce mohla dostat ven z vězení v řádu několika dnů! Dodal také, že Tereza se modlí za své propuštění. „Tyto Vánoce již oslaví ve své vlasti,“ předvídá novinář.

Tereza byla v Pákistánu zadržena v lednu roku 2018, když v jejích zavazadlech celníci na letišti v Láhauru našli téměř devět kilogramů heroinu. Trest si odpykává v nechvalně proslulé věznici Kot Lakhpat.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán