Objeveno záhadné letadlo. Nikdo netuší, kde se v lomu vzalo

Záhadné letadlo v Indonésii

Autor: stars24.cz

23. února 2018 14:15

Obklopen přepravními kontejnery a opuštěnou chatrčí v poli na indonéském Bali leží překvapivý objekt - opuštěné letadlo Boeing 737. Nikdo si není úplně jistý, jak se tam dostalo - nebo proč tam je, píše server news.com.au.

Letadlo je ukryto ve vápencovém lomu na jižním pobřeží poloostrova Bukit. Leží pouhých pět minut od pláže Pandawa a hned vedle dálnice Raya Nusa Dua Selatan.

Takže jak je možné, že si nikdo nevšiml příletu tak obrovského letadla nedaleko hlavní silnice? To zůstává záhadou - stejně jako otázka, proč letadlo zůstalo zde a není na speciálním hřbitově letadel.

Letadlo nemá žádné typické barvy ani identifikovatelné značky. Někteří spekulují, že mělo být přeměněno v restauraci, ale že majiteli došly peníze a tak ho nechal na místě rezivět. Aspoň to říká jedna z místních báchorek. Místo se mezitím stalo oblíbenou turistickou atrakcí, spolu s dalším „ztraceným" boeingem 737, který se nachází asi 8 kilometrů severně.

Letadlo se nachází na soukromém pozemku obklopeném plotem s obrovskou bránou. Navíc ho zřejmě hlídá bezpečnostní stráž. Majitel pozemku k němu totiž nikoho nepouští, ani to ale turisty neodradí.

Reportér, který se neúspěšně snažil překonat plot a podívat se na stroj popsal, jak letadlo viděl z dálky a tvrdí, že to bylo „hrůzostrašné“, takže je vlastně rád, že mu nepodařilo dostat dovnitř.

Jeden z bloggerů zaměřených na cestování podle svých slov oslovil místní obyvatele a pátral na internetu, ale nenašel nic o tom, proč tam letadlo je. „Nemám ponětí, jak sem tohle letadlo dostali, ale je tady," říká blogger Josh. A tak zůstává původ letadla dál tajemstvím.

Témata: letectví Letadla Indonésie