V Bruselu útočí ozbrojenci! tvrdila média. Nakonec bylo vše úplně jinak!

Belgie, Brusel

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. února 2018 17:11

Belgická policie uzavřela část Bruselu. Údajně hledala "jednoho nebo několik ozbrojených mužů", uvádí server Sky News. To ale policie vzápětí popřela, na místě zasahovala kvůli ohlášení vraždě.

Ozbrojená policie a vrtulník zasahují u jednoho z domů na jižním předměstí Bruselu. Televizní snímky agentury Associated Press ukazují, že ozbrojení policisté se schovávají za budovami i na střeše další stavby. Na střeše se údajně pohybuje i ostřelovač. 

Podle místních médií měl uvnitř být nejméně jeden ozbrojený člověk. Starosta Marc-Jean Ghyssels potvrdil probíhající policejní operaci a uvedl. že existuje "podezření na přítomnost ozbrojeného člověka".

Mluvčí belgické policie však informaci následně popřela, žádný střelec prý v oblasti není. Agentuře Reuters upřesnila, že prohledávají budovy. "Ale můžeme říci, že nedošlo k žádnému teroristickému útoku," uvedla.

Mluvčí dodala, že "zvláštní jednotky federální policie" byly nasazeny poté, co polský muž oznámil, že ve čtvrtek ráno byl na místě někdo zavražděn. Lidé žijící poblíž byli varováni, aby zůstali ve svých domovech.

Massive police operation ongoing in the #Forest area of #Brussels amid suspected presence of armed man/men in a building; area on lockdown https://t.co/iSrutfQSHT pic.twitter.com/LUonXuxvsh

— Benjamin Alvarez (@BenjAlvarez1) 22. února 2018

Server EuroNews později dodal, že policie ukončila svou akci ve Forestu. Nikdo nebyl zatčen a ulice kolem Saint-Denis byly znovu otevřeny veřejnosti.

Zásah probíhal poblíž základní školy, kterou navštěvuje zhruba 350 žáků. Ti byli ihned odvedeni to bezpečí

Server Sky News také připomíná, že ve Forestu se také ukrýval Salah Abdeslam, jeden z podezřelých z teroristický útoků v Paříži v listopadu 2015. Chycen byl po přestřelce s policií v nedalekém bytě. 

Témata: Belgie Brusel