Dívka vedle mě to dostala do hlavy, její mozek vyletěl. Děsivá svědectví z Las Vegas

masakr v Las Vegas, USA (2.10.2017)

Autor: Jan Novák, stars24.cz

4. října 2017 8:11

Nejméně 59 mrtvých a více než 500 zraněných si vyžádala střelba v Las Vegas. Střelec, který zaútočil na účastníky koncertu country hudby, byl nakonec policií zastřelen. Svědci hovoří o chaosu, který na místě panoval. Vzkaz poslal také zpěvák, který byl v momentě střelby na pódiu.

Jeden ze svědků popisuje, že když začala střelba, myslel si, že jde o petardy. „Všichni se začali rozhlížet kolem a po obloze, protože si mysleli, že to jsou petardy. Pak jsme to znovu slyšeli, tap-tap-tap,“ cituje Brentona Wingarda server news.com.au. „Myslel jsem, že to vychází od někde u toalet. Když jsem to uslyšel potřetí, viděl jsem, jak někdo leží na zemi a někdo další ho resuscituje. Pomyslel jsem si: co se to sakra děje.“

EYEWITNESS: More horrifying footage of moment active shooter opened fire on concert goers near Mandalay Bay resort in Las Vegas pic.twitter.com/DKtiIQyDST

— Josh Caplan (@joshdcaplan) 2. října 2017

Další muž uvedl, že když vypukl zmatek, skryl se pod tribuny i se svou ženou a přáteli. „Plazili jsme se pod nimi a čekali jsme asi pět minut. Ale zdálo se to jako celá věčnost. Myslel jsem, že to je ono, že je to konec. Ale pak nám někdo řekl, abychom vylezli ven a utíkali,“ cituje server Australana Coreyho Wingarda.

„Zeptal jsem se ho, zda je to bezpečné, a on mi řekl: Nevím, ale střelba se zastavila a myslím, že je nejlepší čas jít. Tak jsme se plazili a šli přes pole, kde byli zastřeleni lidé. Ležela tam těla a některé nakládali na nosítka. Neviděli jsme žádnou policii, dokud jsme se nedostali do zadní části jeviště, kde se za automobilem choulili dva důstojníci. Prostě říkali, abychom dál utíkali,“ popisuje muž děsivé chvíle.

Na místě střelby byl americký herec a hvězda sociálních sítí Dan Bilzerian, který útok popisoval na twitteru. Mluví o tom, jak viděl, že byla jedna dívka střelena do hlavy a jí z ní vyletěly kusy mozku.

Ke střelbě došlo ve chvíli, kdy na pódiu vystupoval country zpěvák Jason Aldean. Ten k incidentu na Instagramu uvedl, že je vším „úplně zlomený“. „Dnešní noc byla strašná," napsal. „Pořád nevím, co říct, ale chtěl všem dát vědět, že já a moje skupina jsme v bezpečí.“

Zároveň poslal vzkaz všem, kteří byli přímo na koncertě. „Moje myšlenky a modlitby jsou dnes večer se všemi zúčastněnými. Bolí mě srdce, že se to stalo lidem, kteří přišli, aby si užili to, co mělo být zábavný večer,“ dodal zpěvák.

Témata: střelba na koncertě v Las Vegas (2. října 2017) USA