Češka Tereza chce v Pákistánu zapadnout mezi místní: Neuvěříte, co pro to dělá!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

28. dubna 2020 14:59

Vypadá to, že Tereza H. si v pákistánském vězení ještě nějaký čas pobude, a tak není divu, že se mezi místní snaží zapadnout. V těchto dnech se kvůli tomu rozhodla udělat jednu zajímavou věc.

V lednu 2018 pákistánští celníci zadrželi pašeračku Terezu na letišti v Láhauru s téměř 9 kilogramy heroinu, za což ji soud poslal na skoro 9 let do vězení. V něm se dočkala přesunu do nové cely, kde by měla přečkat letní vedra. Nejradši by je sice strávila na svobodě, ale odvolací řízení je kvůli epidemii koronaviru v nedohlednu.

Odsouzená Češka se tak dál přizpůsobuje životu ve vězení, který je v muslimské zemi specifický. Místní totiž právě slaví svátek ramadán, což se projevuje i za mřížemi.

Podle informací webu blesk.cz se Tereza o místní zvyklosti zajímá a respektuje je. Momentálně se to týká především stravovacích návyků. „Tereza dostává oběd i snídani velmi brzy ráno, večeři pak v sedm hodin večer. Jí s muslimskými spoluvězeňkyněmi,“ prozradil serveru novinář Alí Aršád.

Ramadán spočívá v tom, že se věřící postí, což ona plně respektuje. „Přes den před nimi nejí,“ zjistil redaktor. Muslimové se v těchto dnech postí od úsvitu do soumraku, v Pákistánu se každý den jí speciální rýžový pokrm.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán