Tereza v Pákistánu opět projde peklem? Tentokrát bude VŠE JINAK!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. dubna 2020 13:45

Češka Tereza H. vězněná v Pákistánu dostala novou celu. Léto by tak mohla strávit v mnohem příjemnějším prostředí, než jakým byla její stará cela.

Léto se v Pákistánu vyznačuje vedrem, který podle Blesku organismus Evropana nesnáší nejlépe. Tereza už o tom ví své, a v minulosti si právě na vedra stěžovala.

V Láhauru totiž už v červnu přesahuje teplota 33 stupňů Celsia. A ačkoliv je Tereza v Pákistánu už nějakou dobu, na teplo si zřejmě jen tak nezvykne.

Podle serveru ji ale vedení věznice Kot Lakhpat nechalo přestěhovat do nové cely. Ta má být chladnější a vzdušnější. Novou celu totiž ochlazuje klimatizace!

Terezu zadrželi pákistánští celníci v lednu 2018 na letišti v Láhauru s téměř 9 kilogramy heroinu v kufru, za což jí soud poslal na téměř 9 let za mříže. Ona ale trvá na tom, že je nevinná, a čeká na odvolací řízení. 

Epidemie koronaviru však paralyzovala pákistánské soudy. Projednávání jejího případu bylo dle dostupných informací zatím odloženo na neurčito, brzy by však mělo být známo datum dalšího jednání.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu