Tereza H. strádá ve vězeňském pekle: Úplně jí odřízli od světa!

Tereza H. zadržená v Pákistánu po vynesení verdiktu 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. dubna 2020 15:05

Tereza teď ještě víc lituje toho, že se na ní nedostala řada u odvolacího soudu. Nyní totiž strádá v pákistánském vězení, kde ji navíc úplně odřízli od světa. Platí totiž jasně daná opatření.

V lednu 2018 pákistánští celníci zadrželi Terezu na tamním letišti v Láhauru s téměř 9 kilogramy heroinu v kufru, za což jí soud poslal na téměř 9 let za mříže. Ona ale trvá na tom, že je nevinná, a čeká na odvolací řízení. 

Epidemie koronaviru však paralyzovala pákistánské soudy. Projednávání jejího případu bylo dle dostupných informací zatím odloženo na neurčito, brzy by však mělo být známo datum dalšího jednání.

Aby těch křivd nebylo málo, za odsouzenou Češkou ani nesmí nikdo zvenčí. „Věznice, ve které česká občanka pobývá, je uzavřena pro návštěvy stejně jako všechna ostatní zařízení v zemi,“ řekla webu tn.cz Mariana Wernerová z ministerstva zahraničí s tím, že režim je omezen podobně jako v českých věznicích.

Kontakt s vnějším světem může Tereza udržovat pouze prostřednictvím psaného slova. „Přes našeho honorárního konzula je Češce zajištěno doručování pošty od rodiny,“ dodala Wernerová.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu