Teror v Marseille: Muž napadl ženy, jedné podřízl krk, druhou ubodal. Křičel "Alláhu Akbar"

Francouzská policie

Autor: Jan Novák, stars24.cz

1. října 2017 15:32 | Aktualizováno: 1. října 2017 17:27

Francouzská policie varovala lidi, aby se vyhnuli hlavnímu vlakovému nádraží v Marseille. Na místě „probíhá" operace, uvedla policie na oficiálním účtu Twitter. Žádné další detaily nezveřejnila. Podle médií však na místě došlo k útoku.

Francouzská televize BFM TV uvedla, že nejméně jedna osoba byla pobodána a že útočník byl zastřelen. Agentura AFP s odvoláním na místní úřady uvádí, že dvě osoby byly zabity a že útočník byl zastřelen vojáky.

Knifeman shouting 'Allahu akbur' stabs two to death at Marseilles station before he is killed by French army https://t.co/Jm89CQkNeV pic.twitter.com/qvCu6BlI4L

— Daily Mail Online (@MailOnline) 1. října 2017

Britský Daily Mail s odvoláním na svědky uvádí, že útočník volal "Alláhu Akbar" a pak napadl cestující. Deník také píše, že oběťmi jsou dvě ženy. Jedna prý měla podříznuté hrdlo, druhá byla ubodána. 

„Slyšel jsem dva výstřely a pak vypukla panika. Lidé vyběhli z haly a křičeli: Utíkejte, nezůstávejte na stanici. Všichni ven,“ cituje jednoho svědka server FranceInfo.

Ministr vnitra Gerard Collomb na titteru napsal, že okamžitě míří na místo „útoku, který byl spáchán u vlakového nádraží Saint Charles."

Vlaková stanice byla evakuována. Motiv ani identita pachatele zatím není známa. Věk pachatele se podle médií odhaduje na 30 let.

Témata: teroristické útoky ve Francii Francie Policie Francie