Úřady zatkly komplice zadržené Terezy v Pákistánu a ten promluvil

Tereza H. zadržená v Pákistánu

Autor: Jan Novák, stars24.cz

20. ledna 2018 15:28 | Aktualizováno: 20. ledna 2018 18:28

Pákistánské úřady zadržely komplice mladé Češky, u které celníci našli asi devět kilo heroinu. Muž po zatčení sdělil jméno dalšího komplice, po kterém se nyní pátrá. K výslechu byl předvolán i řidič, který Češku odvážel na letiště.

Muž byl zadržen při razii v Láhauru na základě informací, které Češka vyšetřovatelům poskytla při výslechu. Zadržený podle celní správy obchodoval s nemovitostmi. Vyšetřovatelé také prověřují záběry z bezpečnostních kamer z letiště, aby získali více informací.

Češku (21) v Láhauru zadrželi celníci údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek (AFN) cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Celníci jí ale odmítli vydat jak protidrogové jednotce, tak letištní ochranné bezpečnostní síle (ASF), kvůli podezření z pochybení na straně obou úřadů.

Nakonec bylo rozhodnuto, že případ bude vyšetřovat společný vyšetřovací tým (JIT), ve kterém jsou zastoupeny všechny vyšetřovací úřady. Zvlášť se bude vyšetřovat, zda zaměstnanci protidrogového úřadu a letištní kontroly Češce záměrně neumožnili projít kontrolou.

Za pašování drog jsou v Pákistánu obvykle velmi vysoké tresty, výjimkou není ani trest smrti. Zadržená Češka je podle pákistánského tisku nyní ve vazební věznici v Láhauru.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán