Tereza H. poslala ostrý dopis právníkovi: Připravil jí další zklamání!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

28. ledna 2020 8:50 | Aktualizováno: 28. ledna 2020 20:06

Právníci a soudci připravili Tereze H. v posledních dnech další zklamání, když se nekonalo jednání odvolacího soudu. Není tedy divu, že odsouzená Češka adresovala svému právnímu zástupci dost ostrý dopis.

Už dva roky tráví v pákistánském vězení Tereza H. V lednu 2018 ji pákistánští celníci zadrželi na letišti v Láhauru s téměř 9 kilogramy heroinu v kufru. Ona dodnes tvrdí, že je nevinná, soud ji ovšem odsoudil k bezmála 9 letům vězením. Spolehnutí zatím není ani na odvolací soud, na který se odsouzená obrátila.

Klíčové soudní stání se mělo konat minulý týden, Češka ale odešla s nepořízenou. Soudci vyslechli nejméně pět případů, ani jeden z nich však nebyl ten její. Na Terezu nezbyl čas a jednání bylo opět odloženo. Ona přičítá neúspěchy svému právníkovi, kterému již počátkem ledna poslala ostrý dopis.

„Slíbil jste mi spravedlnost, ale žádné jsem se nedočkala. Na ten den nikdy nezapomenu! Celníci si ze mě udělali obětního beránka a nespravedlivě mě odsoudili,“ napsala dle webu blesk.cz blondýnka v dopise, který poslala přes jednu ze spoluvězeňkyň.

Tereza už je nyní opět za mřížemi, kde navíc klepala kosu, jelikož i v Pákistánu klesly teploty. Naštěstí zasáhla jedna z dozorkyň, která ji podle dostupných informací obdarovala novou dekou.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán