Drsný útok v Rusku: Ve škole zaútočili ozbrojenci s noži!

Zbraně

Autor: ČTK, stars24.cz

15. ledna 2018 8:26 | Aktualizováno: 15. ledna 2018 13:00

15 lidí utrpělo dnes bodná a řezná zranění ve škole v ruském městě Perm, tři zranění jsou ve vážném stavu. Podle úřadů šlo o konflikt dvou nezletilců, kteří si s nožem v ruce vyřizovali účty. Oba byli zadrženi. Jde o studenta a bývalého žáka.

Agentura TASS napsala, že vážná zranění utrpěly tři osoby. Všechny už byly operovány a jsou na jednotce intenzivní péče.

V nejvážnějším stavu je učitelka, která ztratila velké množství krve. Jeden chlapec má poraněnou krční tepnu a druhý krční žílu.

Co bylo důvodem konfliktu mezi mladíky, zatím není jasné. Jeden z nich, bývalý student, měl údajně problémy s drogami a léčil se i na psychiatrii. Učitelka a spolužáci se je snažili od sebe dostat a utrpěli při tom zranění. Podle některých zdrojů byla napadenou učitelka, kterou chtěli její žáci ochránit.

Oblastní ministerstvo teritoriální bezpečnosti podle RIA Novosti původně uvedlo, že útočníci pobodali osm žáků a učitelku a že do nemocnice bylo převezeno sedm poraněných. Agentura TASS o něco později s odvoláním na záchrannou službu města napsala, že zraněných je 11, přičemž dva vážně a devět lehce.

Podle agentury Ura.ru incident začal jako hádka mezi dvěma žáky, kteří na sebe při vyřizování účtů vzali nože. Učitelka a spolužáci se je snažili od sebe dostat a utrpěli při tom zranění. Vážně poranění jsou jeden žák a učitelka.

Témata: Rusko zbraně