Texas zasáhla vražedná střelba! Dva mrtví! VIDEO jen pro otrlé!

Střelba v Texasu

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

30. prosince 2019 12:23

Dva mrtvé, včetně útočníka, si dnes vyžádala střelba v kostele texaského města Fort Worth. Další osoba je s vážným zraněním hospitalizována. Informovala o tom média s odvoláním na sdělení místních úřadů.

Agentura Reuters napsala, že útočník, který začal v kostele na předměstí Fort Worth střílet, jednoho člověka zabil a druhého vážně zranil. Sám pak při převozu do nemocnice podlehl zraněním, které utrpěl, když ho svými zbraněmi zasáhli přítomní farníci.

Incident se odehrál při ranní bohoslužbě místního času (odpoledne SEČ). Mluvčí místní záchranné služby MedStar Macara Trustyová upřesnila, že třetího zraněného člověka záchranáři úspěšně resuscitovali. Další dva lidé podle ní mají jen menší poranění, která utrpěli, když se v kostele snažili rychle schovat.

Breaking – Sky Church shooting in Texas, the man was shot by a good guy with a gun. Please pray for the families affected by this tragedy. ? pic.twitter.com/6QXFJdoFKn

— trump 2020 (@GodFamilyJesus) 29. prosince 2019

Incident zaznamenala kamera, která bohoslužbu vysílala na videoportálu YouTube. Na záběrech, které se objevily i na twitteru, je vidět, jak muž oblečený do dlouhého kabátu vytahuje zbraň, z níž dvakrát vystřelil, než ho výstřelem srazil na zem jeden z přítomných lidí. Většina ostatních věřících se rychle schovala mezi lavice.

Motiv jednání útočníka je zatím nejasný.

Témata: USA Střelba v USA USA Texas