Vězněná Tereza protrpěla Štědrý den v pákistánské base!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

27. prosince 2019 16:16

Jen jeden pozitivní scénář týkající se letošních Vánoc si uměla představit Tereza - propuštění na svobodu. Už několik dní dopředu bylo jasné, že se jí to nesplní. Štědrý den ve vězení proto dost protrpěla.

Tereza, odsouzená v Pákistánu k osmi letům a osmi měsícům vězení, cítila před Vánocemi šanci na propuštění. Počátkem prosince soud vyhověl její žádosti o urychlené jednání. V původně stanoveném datu 18. prosince se ale stání nakonec nekonalo, a tak strávila už druhé svátky v řadě v base.

Naznačovali jsme, jak může vzhledem k tomu, že Pákistánci Vánoce neprožívají, vypadat Štědrý den za mřížemi. Křesťanští vězni měli mít zvláštní dietu skládající se z rýže, vegetariánské náhražky přepouštěného másla, lékořice a dalších ingrediencí uvařených do podoby sladké rýže. Tereza se ale podle všeho dočkala i něčeho lepšího na zub.

„Vězeňkyně dostaly od ředitele věznice koláče a cukroví. Jedna dozorkyně dala Tereze teplé oblečení,“ prozradil pákistánský zdroj serveru blesk.cz, novinář Alí Aršád. Odsouzená Češka se prý o jídlo podělila s malým dítětem jedné z vězeňkyň. Jinak se společnosti spíš vyhýbala.

Podle dalších informací vstala brzy ráno a šla se pomodlit do místní kaple. Zbytek Štědrého dne ale proplakala a s nikým se moc nebavila. Ostatní spoluvězeňkyně se ji přitom snažily povzbuzovat.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán