Bratislava v šoku: Další ukopání cizince k smrti!

Policie SR, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

8. prosince 2019 14:45

V centru Bratislavy dnes po střetu s neznámým útočníkem zemřel cizinec. Informovala o tom slovenská média. Policie incident potvrdila, bližší údaje o oběti neuvedla, útočník z místa činu uprchl. Nejde o první podobný případ v centru slovenské metropole, například loni na jaře tam po napadení útočníkem zemřel Filipínec.

Policisté a záchranáři byli časně ráno přivoláni k osobě v bezvědomí, která se nacházela na bratislavském Náměstí SNP u historického centra města. Muže se zachránit nepodařilo. Podle televize Joj se obětí útoku stal patrně 22letý muž původem zřejmě z některé z balkánských zemí.

Podle policejní mluvčí Lucie Mihalíkové neznámý muž po předchozím konfliktu poškozeného fyzicky napadl a následně utekl. Televize Markíza uvedla, že útočník kopl svou oběť do hlavy. Policie vybídla svědky, aby se přihlásili.

Nedaleko místa zmíněného incidentu došlo loni v květnu k podobnému útoku. Muž z jihu Slovenska tam tehdy kopl do hlavy Filipínce, který zraněním podlehl po převozu do nemocnice. Útočníka soud poslal do vězení na devět let.

Témata: Slovensko útok