Tereza H. na Vánoce doma? Češce svitla naděje na propuštění!

Tereza H. zadržená v Pákistánu u soudu 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

26. listopadu 2019 9:57 | Aktualizováno: 28. listopadu 2019 10:01

Tereza H. svitla měsíc před svátky naděje, že bude na Vánoce zpátky doma v Česku. S jejím odvolacím řízením to přitom nadále vypadá dost bledě. Jak je tedy možné, že se spekuluje o jejím propuštění na svobodu?

Terezu odsoudili v Pákistánu k osmi letům a osmi měsícům. Češka momentálně marně čeká na odvolací řízení, v němž se dožaduje zproštění viny a propuštění na svobodu, kde by ráda strávila už blížící se letošní Vánoce. Teď jí svitla naděje, že by se to mohlo stát i bez rozhodnutí soudu.

Soudy spadají pod ministerstvo spravdelnosti, jehož šéf Kamran Michael dle informací webu blesk.cz propustil na Vánoce před třemi lety 32 uvězněných osob z věznice Kot Lakhpat, kdy si nyní svůj trest odpykává i odsouzená Češka.

Upínat se pouze k této variantě ale nedává smysl. Tereza momentálně vyhlíží v kalendáři datum 4. prosince, kdy má soud projednávat její žádost o zrychlené řízení. Otázkou je, jak se do celé věci promítnou dobře známé neshody pašeračky s jejím právníkem.

Právní zástupce má totiž nést díl viny za to, že se soudní stání o odvolání Terezy neustále přesouvá. On a jeho spolupracovníci měli totiž udělat několik chyb. Spekulovalo se dokonce o tom, že ho klientka vymění za někoho jiného.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán