VRAŽDA V BRATISLAVĚ: Nové informace o umučené mladé učitelce!

Viola Macáková

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. listopadu 2019 9:47

Bezmála dva týdny uplynuly od chvíle, kdy byla na Slovensku nalezena zmrzačená 34letá učitelka Viola Macáková. Celá země nemluví o ničem jiném, a ze všeho nejvíce všechny zajímá, kdo je vrahem. To policie dodnes neví, na místě, kde byla žena nalezena, ale objevila podivný předmět.

Učitelka byla nalezena 11. listopadu v bratislavském přístavu. V té době ještě žila, její stav byl ale natolik vážný, že během převozu do nemocnice zemřela.

Policie se na místo nyní vrátila a pročesává okolí ve snaze objevit jakoukoliv stopu. To se jí podle slovenských médií možná povedlo. Magazín Nový čas tvrdí,že na místě byl nalezen erotický předmět - vibrátor.

Stav, v němž se mladá žena nacházela, nasvědčoval tomu, že byla sexuálně zneužita. Na jejím těle našli lékaři množství modřin po úderech, zlomený obratel, vážná zranění v oblasti novou a roztržený anální otvor. Podle výsledků pitvy přežila Viola před smrtí nepředstavitelná muka.

Policie ale k případu žádné další informace nesdělila. Vyjádřila se k incidentu v úterý, tedy více než týden po vraždě. Tehdy uvedla, že o tomto případu neinformovala z hlediska vyšetřovací taktiky.

"Není asi nutné rozepisovat, že pachatelé všech druhů trestné činnosti aktivně sledují média a sociální sítě, a takto získané informace se snaží využít k tomu, aby před policií unikali, zametali stopy a nebyli nikdy zadrženi," uvedli tehdy policisté.

"Chápeme část veřejnosti, která očekává více informací o tak závažném trestném činu, avšak i my žádáme pochopení - pokud toho zveřejníme více a díky tomu nikdy pachatele nechytíme, budeme ještě pod větší palbou kritiky než v současnosti," dodali.

Kdo je vrahem zatím nikdo neví, na sociálních sítích se ale množí výzvy,které upozorňují ženy, aby byly obezřetné. Některé z nich se netají tím, že se bojí samy vycházet. Podle policie to je ale zbytečné.

"Získané poznatky jednoznačně neprokázaly přítomnost hrozby, tedy aktivitu recidivisty nebo sériového pachatele. Z tohoto důvodu nebylo nezbytné okamžitě informovat či varovat veřejnost a šířit dezinformace ústící do masové paniky a strachu. Policie tu je pro bezpečnost občanů a její příslušníci jsou těmi posledními, kteří by si přáli další podobný trestný čin stejného pachatele. Proto je jejich rozhodnutí nevyvolávat zbytečnou hysterii postavené na racionálním základě," uvedli policisté na sociální síti.

Témata: Slovensko Vražda SR Bratislava Viola Macáková