Slovensko v šoku: Brutálně zavražděná Viola (†34) není jedinou obětí vraha?

Viola Macáková

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

22. listopadu 2019 12:11

Bratislava, ale i celé Slovensko sleduje počínání policie v hlavním městě. Strážci zákona totiž hledají vraha, který připravil o život mladou modelku a učitelku Violu. Existuje navíc podezření, že nebyla jeho jedinou obětí. Kriminalisté totiž našli další mrtvou ženu.

Slovensko šokovala brutální vražda, k níž došlo před několika dny v Bratislavě. Modelka a učitelka Viola (†34) byla nalezena 11. listopadu v bratislavském přístavu. V té době ještě žila, její stav byl ale natolik vážný, že během převozu do nemocnice zemřela kvůli těžkým zraněním, která jí způsobil neznámý pachatel.

Provedená pitva ukázala, že si doslova prošla peklem. Na jejím těle našli lékaři množství modřin po úderech, zlomený obratel, vážná zranění v oblasti novou a roztržený anální otvor. Podle výsledků pitvy přežila Viola před smrtí nepředstavitelná muka. Policie se ke smrti ženy poprvé vyjádřila až více než týden po jejím nálezu. Od lidí to kvůli tomu pořádně schytala.

„O tomto případu jsme neinformovali i z hlediska vyšetřovací taktiky, kterou nebudeme detailně rozvádět. Pachatelé všech druhů trestné činnosti aktivně sledují média a sociální sítě, a takto získané informace se snaží využít k tomu, aby před policií unikali, zametali stopy a nebyli nikdy zadrženi. Chápeme část veřejnosti, která očekává více informací o tak závažném trestném činu, avšak i my žádáme pochopení,“ vzkázali kriminalisté.

Některé ženy se po vraždě bojí vycházet, ačkoliv policie vyloučila, že by šlo o čin recidivisty či sériového pachatele. Otázkou je, zdali se dá strážcům zákona po „zapírací taktice“ věřit. Zvlášť když ve stejném obvodu došlo k další tragédii.

O týden později totiž policisté objevili ve stejném obvodu tělo další ženy, kterou se záchranářům již nepodařilo oživit. „Můžeme jednoznačně potvrdit, že není žádná souvislost mezi tímto případem a případem, který byl dokumentovaný v tom samém teritoriu v okrese Bratislava 2 dne 11.11.,“ uvedl dle webu pluska.sk podplukovník Adrian Pavlík.

Témata: Viola Macáková krimi Policie SR SR Bratislava Slovensko