Tereza H. má konkurenci: Češka pašovala z Brazílie drogy i s malou dcerkou!

Drogy

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

8. října 2019 19:22

Další Češka byla v exotické zahraniční zemi zadržena pro podezření z pašování drog. Moravanku Lucii zadrželi policisté v Brazílii, když se podle nich snažila převézt kokain do Thajska. U sebe přitom měla dvouletou dcerku.

Případ, který nápadně připomíná osud Terezy H., odsouzené v Pákistánu, vyšetřují policisté v brazilském Sao Paulu. 11. září zadrželi Češku Lucii T., která prý chtěla ze země propašovat drogy do Thajska. Šokující je především informace, že tam byla i se svou dvouletou dcerkou. O případu informuje server tn.cz.

Žena pocházející z Moravskoslezského kraje vyrazila do jihoamerické země začátkem září a na sociálních sítích se chlubila fotografiemi z brazilského velkoměsta. Pak se ale zničehonic odmlčela.

V polovině září ji totiž zadržela místní policie a obvinila ze snahy převézt drogy z Brazílie do Thajska. Umístila je do repliky obrazu od Leonarda da Vinciho a také do šachovnice. Pomocí testů policie zjistila, že šlo o kokain. Ženě byly zabaveny také peníze a mobil.

Brazilský server SBT minulý měsíc napsal, že žena, kterou policie nějakou dobu sledovala, je podezřelá ze spolupráce s mezinárodním gangem pašeráků drog.

Mluvčí české diplomacie Štíchová zatčení ženy, identifikované jako 33letá Lucie T., potvrdila. „Naše ambasáda je s tamními úřady v kontaktu. Vzhledem k dalším okolnostem případu však nebudeme poskytovat více informací,“ řekla ČTK s odkazem na dvouleté dítě, které měla Češka u sebe.

Co se stalo s dcerkou, není jasné. Dle tn.cz je možné, že se již vrátila o Čech. V podobných případech totiž nebývá výjimkou, že ve spolupráci s Úřadem pro mezinárodněprávní ochranu dětí a dalšími příslušnými orgány je prováděna repatriace dítěte do ČR.

Témata: Drogy Brazílie policie Kokain Tereza H. zadržená v Pákistánu krimi