Připraví ho Tereza H. o vše? Právník má dilema!

Tereza Hlůšková 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

4. října 2019 13:44

Na Tereze, která v Pákistánu čeká na odvolací řízení u soudu, závisí i osudy dalších lidí. Velké dilema prožívá především její právník, který vsadil vše na jednu kartu. Pokud prohraje, může přijít o všechno.

Tereza byla v Pákistánu odsouzena na osm let a osm měsíců. Momentálně čeká na odvolací řízení před soudem, kde by se měla objevit už v pondělí 7. října. K tomuto datu nyní upíná veškeré naděje, záležet však bude především na schopnostech jejího advokáta.

Stejně jako při hlavním líčení ji bude zastupovat renomovaný právník Asghar Doger, který má s podobnými případy velké zkušenosti. Podle serveru blesk.cz ale zastupováním třiadvacetileté Češky riskuje svou dobrou pověst.

„Případ Terezy je pro něj velmi důležitý, protože je všeobecně známý a pokud ho Asghar Doger prohraje, pak už nikdo nebude chtít, aby ho obhajoval,“ vysvětlil pro blesk.cz novinář Alí Aršád s tím, že ačkoliv právník nemá o zakázky nouzi, musí většinu z nich přenechávat svým spolupracovníkům.

„Terezin právník se tak už nebude objevovat v rutinních případech, o které se postarají jeho spolupracovníci, aby se on mohl připravovat jen na její případ. Hodlá udělat úplně vše, co je v jeho silách, aby byla propuštěna,“ dodal Aršád.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu