To si Karel Gott (†80) nezasloužil: Slováci ho posmrtně urazili! Prý to byl idiot a zombie!

Karel Gott

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

3. října 2019 12:20

O smrti Karla Gotta informují média v celé Evropě. Český zpěvák byl populární nejen v Německu, ale třeba i v Rusku a samozřejmě i na Slovensku. Právě jeden ze slovenských deníků se postaral o pořádné faux-pas! Vydal totiž článek, ve kterém Gotta označil za Zombie a idiota hudby!

Karel Gott a jeho smrt jsou velkým tématem nejen v Česku, ale i na Slovensku. „Byl nejznámější popovou hvězdou, která vzešla z Československa. Jeho kariéra přesáhla šest dekád na scéně a prodal miliony nahrávek doma i v zahraničí, zvláště v Německu," napsal slovenský Denník N, který Gotta označil za československého popového krále.

Jenže o něco dříve ten stejný deník na internetu publikoval článek, ve kterém označil mnohonásobného českého slavíka za idiota a zombie! „Zlatý hlas z Prahy, božský Kája, národní umělec, ale i zombie či idiot hudby. Kdo byl vlastně Karel Gott?,“ hlásal titulek článku, který vyšel krátce po Gottově smrti. Upozornil na to deník Blesk.

To logicky vyvolalo pořádné zděšení a pohoršení u fanoušků! Editor webové verze deníku nakonec zasáhl a titulek byl změněn na „Zlatý hlas z Prahy, božský Kája, národní umělec. Kdo byl vlastně Karel Gott?“ Novináři se navíc za nepříjemnou chybu omluvili.

Jenže to už byl průšvih na světě. Navíc je zcela jasné, že článek o Gottově skonu vznikl už před nějakou dobou. Datum vydání na webu totiž ukazovalo 21. července 2019.

Zpráva pořádně naštvala slovenského poslance a podnikatele Borise Kollára. Podle něj Gotta neurazili Slováci, ale „idiot z Denníku N“. Novinář podle něj zneužil skvělého umělce. „Protože Karel Gott byl taky náš, byl z Československá a milovali ho jak Češi tak Slováci,“ zdůraznil.

Novináři, který za tím stojí, navíc poslal jasný vzkaz. „A ty idiote z toho Denníku N teď jdi a dej si jednu pořádnou facku. Já se stydím za ty hlupáky, co pracují v médiích bez empatie, úcty a bez respektu,“ dodal slovenský politik.

Témata: Karel Gott Slovensko Media Boris (Sme rodina) Kollár