Parkovací dům v Liverpoolu zachvátil požár, shořelo 1400 aut

Parkovací dům v Liverpoolu zachvátil požár, shořelo 1400 aut

Autor: Jan Novák, stars24.cz

1. ledna 2018 3:30

Hasiči v Liverpoolu na severu Anglie se od nedělního odpoledne až do novoroční noci potýkali s velkým požárem, který v parkovacím domu zničil stovky vozidel.

Hustý kouř si vynutil evakuaci několika obytných budov v okolí. Oznámila to dnes agentura Reuters. Oheň podle serveru BBC News zničil více než 1400 aut, nikdo však zřejmě nebyl vážněji zraněn.

Policie uvedla, že všechna auta uvnitř vícepodlažního parkoviště, které pojme až 1600 vozidel, byla zničena, a doporučila majitelům obrátit se na své pojišťovny.

Požár podle předběžného vyšetřování hasičů nejprve náhodně vypukl v jednom autě a odtud se rozšířil na další vozy. Hasiči vybaveni dýchacími přístroji bojovali s ohněm déle než šest hodin.

Radnice v Liverpoolu otevřela přijímací středisko pro lidi, kteří se kvůli požáru nemohli dostat domů. "Velkorysí lidé z Liverpoolu by nikoho nikdy nenechali na holičkách, a tak všichni byli ubytováni anebo dostali lůžko," uvedl starosta města Joe Anderson a poděkoval všem spoluobčanům, kteří nabídli pomoc.

Ujistil také, že nijak nebyli postiženi ani koně, vystavovaní v rámci mezinárodní přehlídky, pořádané v hale Echo Arena poblíž hořícího parkoviště. Show, plánovaná na nedělní večer, musela být kvůli požáru zrušena, pořadatelé však ujistili, že všichni návštěvníci a koně jsou v bezpečí. Hodně lidí podle BBC nabízelo na facebooku nejen ubytování lidem, ale i ustájení koní.

Témata: požár Velká Británie