V Moskvě řádí šílený střelec! Umírají lidé

Ruská policie, ilustrační fotografie

Autor: ČTK, stars24.cz

27. prosince 2017 10:38

Jeden člověk přišel o život a další tři utrpěli zranění při střelbě v moskevské továrně na sladkosti Meňševik. Okolí obklíčila policie. Popřela zprávy, že střelec zadržuje několik rukojmích. Střelec je údajně ozbrojen loveckou puškou Saiga, což je poloautomatická civilní verze proslulého kalašnikova, anebo pistolí. Podle tisku se obětí střelby stal jednatřicetiletý pracovník bezpečnostní firmy.

"Obětí střelby se stal jeden člověk, další tři jsou zranění," řekl agentuře TASS nejmenovaný policista. Podle něj střílet začal bývalý vlastník podniku a v důsledku na místě zemřel muž, se kterým měl majetkový spor. Střelba podle listu Kommersant údajně propukla poté, co za ředitelem továrny Iljou Averjanovem přišel věřitel v doprovodu soudních exekutorů.

Na místo dorazil náčelník moskevské policie, policistům se však dosud nepodařilo navázat kontakt se střelcem, na rozdíl od rozhlasové stanice. BFM. "Jsem ředitel. Teď tu sedím, zabarikádoval jsem se," řekl Averjanov, podle kterého se jeho podniku zmocnila "banda kavkazská, osetinská, vedená dvěma prokurátory".

"Mám osm dětí. Čtyři roky bojuji. Ale všechny si kupují, padělají dokumenty a podle padělaných dokumentů odsuzují," postěžoval si.

"Mám povolenou zbraň. Dnes jsem ji uplatnil v sebeobraně. Jednoho jsem střelil a bohužel zabil," řekl. "Jestli zůstanu naživu, budu se bít do konce. Obklíčilo mě speciální komando. Teď buď budu střílet, anebo se vzdám," řekl nakonec Averjanov.

Témata: Rusko střelba v Rusku Policie Rusko