Blesk v Tatrách ho trefil: Páchnul jsem jako… Přeživší podal DRSNÉ SVĚDECTVÍ!

Počasí, ilustrační foto

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

24. srpna 2019 17:12

Smrtící bouřka v Tatrách si ve čtvrtek vyžádala pět lidských životů a desítky zraněných, jeden z přeživších teď podal drsné svědectví o tom, jak jím projel blesk. Muž ze Slovenska dosud není mimo ohrožení života.

Čtvrteční bouřka v Tatrách, při které zemřelo pět lidí včetně jednoho Čecha, nepřestává udivovat. Jedna z přeživších obětí blesků se rozhodla podat drsné svědectví o tom, co se na horských hřebenech událo.

Slovákem Jozefem projel blesk od levého ramene a přes tělo a levou nohu pak udeřil do země. „Koho někdy kopla elektřina, tak ví, jak to vypadá, jen je to možná stokrát větší síla. Cítil jsem, jak mi všechny svaly brní, jak jsem paralyzovaný, prostě jsem padl na zem,“ popsal televizi Markíza zasažený muž, který měl slova díků pro všechny, kdo jej na místě zachránili.

Slovenský turista totiž na půl minuty upadl do bezvědomí a stále nemá úplně vyhráno. „Ta vysoká energie samozřejmě zanechala popáleniny, hluboké poškození tkání a orgánů, pacient musí být monitorován, hrozí tam další selhání, například poškození ledvin,“ líčil jeho stav Viktor Hegeduš z nemocnice v Liptovském Mikuláši.

„Páchnul jsem jako transformátor – olejový transformátor, takže jsem si myslel, že mi hoří boty, tak jsem si je sundal, ale byla to nepromokavá bunda, kterou jsem měl na ramenou,“ dodal ještě k hrůznému zážitku Jozef, který jen se štěstím vyvázl.

Témata: Bouřky Vysoké Tatry