Tereza H. si nedá pokoj. TOHLE DĚLÁ VE VĚZENÍ!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

24. srpna 2019 9:29 | Aktualizováno: 24. srpna 2019 22:14

Češku Terezu H. odsoudili v Pákistánu k téměř 9 letům vězení, ale ona jako by si nenechala říct. Pilulky teď rozdává za mřížemi ve věznici v Láhauru. Trestu se však tentokrát vyhnula.

Už rok a půl tráví Tereza H. v pákistánských celách, v zemi ji totiž zadrželi, když se snažila vycestovat s 9 kilogramy heroinu. Letos v březnu ji soud odsoudil k téměř devíti letům vězení a odsouzená Češka momentálně čeká na odvolací řízení, které je naplánováno na září.

Ačkoliv zpoza mříží prosakují nejrůznější informace o tom, jak se Tereza ve vězení trápí, minimálně jedna důležitá věc se jí podařila. Získala si totiž na svou stranu ostatní vězeňkyně, jelikož u sebe kvůli zdravotním problémům neustále nosí léky, o které se ovšem neváhá podělit.

Podle informací Blesku od jednoho z pákistánských novinářů se Tereza stala pomyslným vězeňským lékařem. „Dává léky ostatním vězeňkyním a ty jsou jí za její laskavý čin nesmírně vděčné,“ prozradil deníku Alí Aršád.

Zvlášť jedna z žen je teď Češce zavázaná. „Řekla mi, že Tereza je hodná dívka. Před dvěma dny měla Hina bolesti hlavy, tak kontaktovala Terezu, která jí dala prášek na bolest. Tereza má u sebe běžně tašku s léky,“ popsal novinář s tím, že medikamenty dostává každý měsíc od svého právníka.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu