Nora (15) se ztratila z hotelu a hledaly ji desítky lidí: Našli tělo bez známek života!

Nora Quoirinová 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. srpna 2019 12:14 | Aktualizováno: 13. srpna 2019 22:21

Tragický konec má pátrání po patnáctileté Noře Quoirinové, která se před více než týdnem ztratila během rodinné dovolené v Malajsii. Dívka, která vyžadovala speciální péči, zmizela v okolní přírodě a naděje na její záchranu slábly, navzdory vysoké odměně za její nalezení.

Více než týden dlouhé pátrání po ztracené Noře (15) je pravděpodobně u konce. Pátrací tým dnes oznámil, že objevil bezvládné tělo, které nejspíš patří nezletilé dívce. „V tuto chvíli nemůžeme potvrdit, že jde o Noru. Bohužel to ale vypadá dost pravděpodobně,“ uvedla charita LBT, která se snažila pomoci rodině dívky.

Nora Quoirinová, dcera irské matky a francouzského otce, se ztratila z hotelového pokoje v neděli 4. srpna během rodinné dovolené v Malajsii. Pátrání se soustředilo do oblasti pralesa, který resort, v němž rodina pobývala, obklopoval.

Zoufalí příbuzní vypsali v uplynulých dnech odměnu ve výši 10 tisíc liber (279 tisíc korun) za informaci, která by vedla k jejímu nalezení. Sami peníze obdrželi darem od firmy z Belfastu v Severním Irsku.

„Nora neví, jak si přivolat pomoc, rodinu by nikdy dobrovolně neopustila,“ cituje CNN z apelu její tety. „Nora je dítě se speciálními potřebami, má problémy s učením i vývojem, což z ní dělá extrémně zranitelnou bytost. Bojíme se o její bezpečí,“ dodala teta.

S přibývajícími dny to ovšem nevypadalo moc nadějně. Resort se totiž nacházel v odlehlé oblasti v horách ve výšce kolem 800 metrů nad mořem. Sestával se pouze z šesti domů o celkové kapacitě 20 hostů, navíc byl obklopen pralesem. Právě v něm měl pátrací tým objevit bezvládné tělo, které pravděpodobně patří Noře Quoirionové.

Témata: Nora Quoirinová Malajsie dovolená