Tereza H. má velké problémy: Zranění vše zhatilo!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

10. srpna 2019 11:59 | Aktualizováno: 10. srpna 2019 22:18

V Pákistánu odsouzená Tereza H. má před blížícím se odvolacím řízením velké komplikace. Vážné zranění totiž zhatilo plánované setkání s advokátem. Co přesně se za mřížemi stalo?

Pašeračka Tereza Hlůšková čeká na odvolací řízení, ráda by se dočkala propuštění na svobodu. Pákistánské soudy ji dříve odsoudily na osm let a osm měsíců. Na letišti v Láhauru totiž celníci objevili bezmála devět kilogramů heroinu v jejích zavazadlech. Jenže proces nejde úplně podle plánu.

Podle informací Blesku mělo v pondělí dojít k dlouho očekávanému setkání Terezy s advokátem Asgharem Dogarem, do jehož rukou svěřila veškeré své naděje. Právní zástupce jí však připravil zklamání.

Dogar totiž za pašeračkou do vězení nedorazil. „Důvodem, proč Terezin právník nemohl do vězení, byly soukromé závazky. Návštěvu prý znemožnilo několik naléhavých soukromých telefonátů!“ tvrdí zdroj Blesku. Advokát prý musel naléhavě do nemocnice za vážně zraněným příbuzným.

S blížícím se termínem odvolacího řízení to nejsou moc dobré zprávy. Dogar si měl během setkání se svou českou klientkou ujasnit, jaké argumenty by bylo dobré u soudu použít. Logicky tak narůstá napětí, situace přitom je už tak dost stresující.

Vytratila se nejspíš i dobrá nálada, kterou měla Tereza poslední dobou mít. Radost jí nedávno udělal právě advokát Dogar, když jí věnoval cenný dárek. Tentokrát si ale sympatie odsouzené Češky rozhodně nezískal.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu