POLICIE V ŠOKU! Syřan v Německu zavraždil mečem muže!

Německá policie, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

1. srpna 2019 20:32

Zbraní podobnou meči byl na ulici ve Stuttgartu ubodán 36letý muž. Policie z vraždy podezřívá jeho 28letého spolubydlícího. Před útokem, který se odehrál ve středu večer před mnoha svědky, se dvojice údajně pohádala, informovala dnes agentura DPA. Policejní mluvčí označil skutek za "mimořádný a strašlivý".

Nedlouho po útoku se na internetu objevilo několik videí, která událost zachycovala. Vyšetřovatelé snímky použijí jako důkaz, avšak osoby, které záznamy zveřejnily, bude policie kontaktovat s tím, aby je smazaly, uvedl mluvčí.

Policie uvedla, že pravděpodobným pachatelem je Syřan, který podle dosavadních zjištění žije v Německu od roku 2015 a má platné povolení k pobytu. Policii byl prý znám již z dřívějška, ale není jasné, z jakých důvodů.

Svou oběť, kterou je podle deníku Bild německý Kazach, prý se slovy "Proč jsi to udělal?" několikrát zasáhl čepelí zbraně podobné meči. Muž pak zůstal ležet na ulici zalitý krví.

Pachatel utekl nejdříve pěšky a poté na kole, policisté jej ale i s pomocí vrtulníku po několika hodinách dopadli. Podrobnosti o motivu útočníka zatím nejsou k dispozici.

Témata: Německo Vražda Policie Německo