ŠOK, DĚS, HRŮZA! Afričan shodil v Německu matku s dítětem pod vlak! Chlapec (†8) zemřel

Ve Frankfurtu shodil muž matku s dítětem pod vlak, chlapec zemřel 2

Autor: Jan Novák, stars24.cz, ČTK

29. července 2019 17:59 | Aktualizováno: 30. července 2019 4:39

Osmiletý chlapec dnes zemřel na hlavním nádraží ve Frankfurtu nad Mohanem, když jej a jeho matkou zřejmě cizí muž shodil na koleje před jedoucí vysokorychlostní vlak ICE. S odvoláním na policii o tom informovala agentura DPA.

Podezřelého 40letého Eritrejce policisté zadrželi a nyní se snaží zjistit, jaký měl k činu motiv. Podle prvotních úředních informací se oběti a pachatel patrně neznali. Ministr vnitra Horst Seehofer kvůli případu přerušil dovolenou.

Čtyřicetileté ženě, kterou muž z peronu spolu s jejím osmiletým synem shodil, se podařilo před přijíždějícím vlakem zachránit. Muž, který dvojici do kolejiště strčil, se po činu pokusil z místa utéct, podle DPA ho ale zadrželi kolemjdoucí, kteří ho pronásledovali až před nádražní budovu.

"Můžeme potvrdit, že zadrženým podezřelým je eritrejský občan," reagovala frankfurtská policie na četné dotazy na twitteru.

Několik kolejí kvůli neštěstí zaměstnanci nádraží uzavřeli, řada vlaků proto měla dnes zpoždění nebo na cestu vůbec nevyrazila.

Spolkový ministr vnitra Seehofer podle deníku Bild v reakci na neštěstí přerušil letní dovolenou a chce se setkat s bezpečnostními orgány, aby se o případu podrobně informoval.

Šéf frakce sociální demokracie (SPD) v regionálním hesenském parlamentu Günter Rudolph varoval předtím, aby se tato "hrůzostrašná vražda zneužívala" pro politické účely, uvedl deník Frankfurter Allgemeine Zeitung. Podle Rudolpha je pouze na policii a státním zastupitelství, aby objasnila okolnosti tohoto činu.

Předsedkyně frakce protipřistěhovalecké AfD ve Spolkovém sněmu Alice Weidelová naopak dala vraždu do souvislosti s migrační politikou německé vlády: "Chraňte už konečně občany naší země - namísto bezmezné vítací kultury," napsala na twitteru.

Agentura DPA upozornila, že podobný případ se stal 20. července ve městě Voerde v Severním Porýní-Vestfálsku, kde 28letý muž před projíždějící vlak shodil 34letou ženu. Také ona následkům svých zranění podlehla. I v tomto případě se policie domnívá, že oběť a pachatel, který čelí obvinění z vraždy, se neznali. Podezřelý pachatel se podle FAZ sice narodil v Německu, ale národností je Srb a má i srbské státní občanství.

Témata: neštěstí Eritrea Německo