Tragická smrt Josefa Šurala (†28): Tureckému řidiči hrozí velmi přísný trest!

Josef Šural 11

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

23. července 2019 11:34

Od tragické automobilové nehody, při které v Turecku zemřel český fotbalista Josef Šural (†28) uplynuly už tři měsíce. Podle obžaloby za jeho smrt může osmatřicetiletý řidič Esat Altintas! Teď mu za to hrozí velmi přísný trest!

Josef Šural zemřel v lednu po nehodě minibusu, kterým se spolu s dalšími hráči tureckého Alanyasporu vracel z ligového utkání na hřišti Kayserisporu. Nehoda se stala pár kilometrů před cílem v Alanyi.

Bývalý sparťanský kapitán, který do Turecka zamířil v zimě z Letné, podle tureckých médií vypadl z vozu a utrpěl mnohočetná zranění, jimž v nemocnici podlehl. Zanechal po sobě manželku Denisu a dvě dcerky Vanessu a Melisu.

Ostatní cestující utrpěli jen lehká zranění či vyvázli bez úhony. 

Ihned po nehodě se spekulovalo, že vinu nese řidič, který zřejmě za volantem usnul. On sám to ale později v policejním protokolu popřel a tvrdil, že nad autem ztratil kontrolu. I přesto se bude Esat Altintas už v srpnu zpovídat před soudem! Státní zástupce je přesvědčený, že řidič je jediným viníkem tragické nehody. Za smrt Šurala a zranění dvou fotbalistů Welintona Souzy a Isaaca Sackeye Altintasovi hrozí až 15 let za mřížemi!

Témata: Josef Šural Turecko Nehody aut