HOROR: Dívka se chtěla bavit na pouti. Místo toho objevila hrob svého dědečka

Horror-Lazarett | Freizeit-Land Geiselwind Gruselhaus

Autor: stars24.cz

13. prosince 2017 16:46

Nepříjemného překvapení se dočkala třináctiletá dívka v Bavorsku, která v jednom z tamních lunaparků chtěla navštívit hororovou atrakci zvanou "Děsivá nemocnice doktora Lehmanna". Kromě plastových koster a umělé krve na stěnách však narazila nečekaně i na náhrobek svého dědy.

Náhrobní kámen měl být jednou z vystavovaných atrakcí a dívka ho okamžitě poznala. Na kameni bylo vytesané jeho jméno, datum narození i úmrtí i jeho oblíbený citát za života. Dívka kámen poznala okamžitě, ačkoliv svého dědečka nikdy nepoznala - zemřel před více než dvaceti lety, tedy několik let předtím, než se narodila, s babičkou však jeho hrob chodívala navštěvovat pravidelně.

Koncem minulého roku totiž vypršela doba, po kterou měla rodina zaplacené poplatek za užívání hrobového místa. Babička dívky se rozhodla místo již déle nevyužívat, zaplatila proto zhruba 130 eur pohřební službě, aby náhrobní kámen pečlivě odstranila. Pracovníci si ovšem rozhodli trochu přivydělat a kámen prodali dál. To samo o sobě není v Německu nelegální, ovšem to, že na kameni ponechali jméno zesnulého, je velká rána pro celou rodinu.

"Nevím, zda někdo provedl špatnou práci, nebo to bylo schválně. určitě nás to hodně ranilo," uvedla dvaašedesátiletá vdova po zesnulém. Sama se prý cítí hrozně, když kámen, který měl být označením místa odpočinku její manžela, byl vystaven jako zábavní atrakce, kde se k němu chovali bez respektu. Hororová atrakce v lunaparku je přitom nejnovější instalací, která se otevřela teprve letos v létě.

Současný majitel Matthias Mölter koupil zábavní park až letos a převzal tak už rozestavěnou hororovou atrakci. "Nejsem si jist, zda už to tady bylo nebo se ten kámen přivezl až později," řekl Matthias Mölter s tím, že během stavby do parku přijelo minimálně šest kamionů se stavebním materiálem a kulisami. Majitel si taky stěžoval, že rodina mu během návštěvy parku a objevu nedala vědět, sám se o aféře dozvěděl až z tisku. "Kdyby zavolali a stěžovali si, samozřejmě bych to nechal hned odstranit," tvrdí Mölter.

Témata: tajemství záhady Německo