Jak to vypadá s vězněnou Terezou? Politici jsou po návštěvě Pákistánu v šoku!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 13

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

2. července 2019 10:28

Tereza H. měla před pár dny v pákistánském vězení nečekanou návštěvu! Přišli se na ni podívat dva čeští poslanci Daniel Pawlas (KSČM) a Michal Ratiborský (ANO). Jak teď jeden z politiků prozradil, zajímali se hlavně o to, jestli Pákistán dodržuje lidská právě vězněné dívky!

Cílem poslanců nebyla návštěva Terezy, využili však toho, že byli v Láhauru a měli volný čas. „I když je odsouzená za pašování drog, pořád je to česká občanka. Zajímalo nás, zda jsou dodržována její lidská práva, vězni je totiž mají také,´“ vysvětluje Ratiborský s tím, že účel jejich návštěvy Pákistánu byl úplně jiný.

Sami politici totiž nevěděli, jestli se vůbec budou moci s Terezou potkat! „Až na konci pobytu v Láhauru jsme se potkali s guvernérem oblasti a ten to zařídil. Měli jsme celou dobu pocit, že Pákistánci moc nechtějí, abychom ji viděli,“ postěžoval si poslanec.

I když se zajímali o její lidská práva, jsou poslanci přesvědčeni, že by česká pašeračka neměla mít speciální zacházení. „Jenže evropské vězení není vězení v Pákistánu. V rámci Evropské unie je předpoklad, že vězni budou mít dobré podmínky, v Pákistánu tento předpoklad nebyl,“ upozorňuje v rozhovoru pro Lidovky.cz Ratiborský.

Podle některých zpráv Tereza ve vězení doslova trpí! To, co viděli čeští politici v Láhauru je ovšem šokovalo – a to v pozitivním smyslu slova. „Byl jsem v dobrém slova smyslu překvapen stavem vězení i Terezy,“ prozradil poslanec.

„Je to ale pořád česká občanka, mladá holka, která udělala obrovskou hloupost. Té podle svých slov lituje. Samozřejmě to ale může říct každý,“ prozradil Ratiborský s tím, že on sám rád pomůže každému Čechovi, který je v zahraničí v nesnázích.

Mladou Češku zadrželi na letišti v Láhauru 10. ledna 2018 s devíti kilogramy heroinu v kufru. Od té doby sedí v pákistánském vězení. Přestože Tereza věřila, že ji soud osvobodí, nakonec vše dopadlo úplně jinak! Soudce jí napařil trest 8 let a 8 měsíců. 

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán