Záhadná smrt českého hokejisty (†18). Objevili ho u Tesca, s podivnou látkou v jeho autě

Ilustrační fotografie.

Autor: Jan Novák

11. listopadu 2023 16:57

Českou hokejovou veřejnost šokovala zpráva o smrti teprve osmnáctiletého talentovaného hráče Alexandra Koutného.

Bezvládné tělo mladého hokejisty bylo nalezeno 9. října v nastartovaném automobilu na parkovišti u prostějovské prodejny Tesco. Tento případ již více než měsíc zaměstnává místní kriminalisty, ale okolnosti jeho smrti zůstávají stále nejasné. Objevují se i spekulace ohledně možné sebevraždy.

Záhadná látka v autě

Látka opioid kratom, která se v České republice legálně prodává byla v jeho autě. Má podobné účinky jako káva a v případě předávkování může člověka uspat. Nicméně se už dlouhodobě diskutuje o jejích fatálních následcích.

Zdrcený otec mladého hokejisty však tyto spekulace vyloučil a pro Prostějovský večerník uvedl, že se jednalo o tragickou nehodu. Mělo jít údajně o poruchu vozidla, které při spuštěném motoru jeho syna uspalo a otrávilo. 

"Syn seděl v autě, pouštěl si hudbu, a aby nevybíjel baterii, nechal motor zapnutý. Kvůli technické závadě na autě unikl do kabiny oxid uhličitý, který syna uspal a následně otrávil," domnívá se otec.

Jestli tomu je skutečně tak, policie zatím nepotvrdila. „Nemohu vám v tuto chvíli potvrdit ani vyvrátit, zda byla příčinou smrti technická závada automobilu. Případ je stále ve fázi prověřování. Nyní čekáme na vyhotovení a doručení potřebné dokumentace, na základě které budeme v šetření případu dál pokračovat,“ sdělila Blesku policejní komisařka Miluše Zajícová.

"V autě nebyla žádná hadice, kterou by plyny záměrně proudily do kabiny. Navíc by asi nikdo nešel spáchat sebevraždu na parkoviště rušného obchodního centra."

Alex byl začínající hokejista, který oblékal dres místních Jestřábů. Zranění ramene ho však donutilo rozloučit se se slibnou hokejovou kariérou. "Celé prázdniny strávil v nemocnicích, čekalo ho ještě několik operací.

Zkoušel i cyklistiku, ale spíše se hledal. Při hokeji byl vždy takový, jakého si ho budeme pamatovat: nadšený, pozitivní a usměvavý," řekl Prostějovskému Večerníku Alexandrův otec.

Témata: Alexandr Koutný hokej úmrtí