Vražda chlapce (†7) v Pardubicích: Už padlo obvinění. Otci hrozí i doživotí!

Ilustrační fotografie

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

14. května 2019 20:35

V případu sedmiletého chlapce, který v noci z neděle na pondělí zemřel násilnou smrtí, padlo obvinění! Policie sice na případ uvalila informační embargo, Na veřejnost ale prosákla informace, že otec školáka už byl obviněn z vraždy!

Policie oficiálně oznámila jen to, že zemřel chlapec mladší deseti let a že šlo o násilnou smrt. „V té souvislosti zadrželi 40letého muže, se kterým nyní probíhají další úkony. V současné době nebudeme poskytovat žádné další informace,“ doplnila tisková mluvčí policie Pardubického kraje Markéta Janovská.

Na veřejnost se ale dostávají stále nové, i když nepotvrzené informace. Podle nich je zadržený muž otec zavražděného hocha. Sousedi přitom o údajném pachateli hovoří jako o bezproblémové osobě. Podle jedné z teorií mohly v případě sehrát roli psychické problémy či zkrat. Jde ovšem pouze o dohady.

Policie tedy zatím žádné nové informace nezveřejnila, Nova ale s odkazem na dobře informovaný zdroj uvádí, že kriminalisté v úterý ráno otce chlapce skutečně obvinili z vraždy. Během středy by měl předstoupit před soudce, který rozhodne, zda bude na soud čekat ve vazební věznici nebo na svobodě.

S ohledem na to, že je obětí dítě mladší 15 let, jde automaticky o obvinění podle nejpřísnějšího paragrafu. Muži tak hrozí až výjimečný trest či doživotí.

Témata: vražda sedmiletého chlapce v Pardubicích (13. 5. 2019) pardubice krimi Vražda Policie ČR