Josef Šural (†28) už je doma! Speciál do Česka přivezl i jeho zdrcenou manželku a malé dcerky!

Josef Šural 10

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

30. dubna 2019 9:15 | Aktualizováno: 30. dubna 2019 11:39

Tragicky zesnulý fotbalista Josef Šural (†28) už je zpátky v Česku! Jeho ostatky na ruzyňské letiště dopravil speciál z Turecka!

Šural zemřel v turecké nemocnici po nehodě mikrobusu, ve kterém spolu s některými spoluhráči z týmu Alanyaspor cestoval z nedělního ligového utkání na hřišti Kayserisporu.

Mladý český reprezentant po sobě zanechal manželku Denisu a dvě malé dcerky - Vanesu Alex a teprve tříměsíční Melissu Denise. Právě fotkou mladší dcerky se nedávno pochlubil na Instagramu. Když se před pár týdny narodila, napsal: „Těšíme se na naše život čtyřčlenné rodiny.“ Té si ale bohužel příliš dlouho neužil. 

Letadlo s rakví mladého sportovce přistálo v Praze kolem půl desáté. Podle serveru Expres v tureckém speciálu cestovala i jeho manželka a děti. Rakev s tělem Šurala dosedlo na terminál číslo 4, tedy na terminál, který je spravován Ministerstvem obrany ČR a slouží pro důležité státní lety. Na něm například v minulosti přistálo i letadlo, které přivezlo ostatky českých vojáků padlých při útoku v Afghánistánu.

Fotbalista, který od začátku roku 2019 hrál v tureckém Alanyasporu, zemřel při nehodě mikrobusu, ve kterém cestoval spolu s některými svými spoluhráči. Na vině je řidič mikrobusu, který zřejmě usnul. Podle tureckých médií došlo k tragické bouračce jen pět kilometrů od cíle!

Podle tureckého serveru hurriyet.com.tr se při nehodě otevřely dveře mikrobusu – a zatímco ostatní cestující byli vtažen do auta, Šural z něj naopak vypadl. Po silnici byl pak vláčen asi deset metrů. Když se k němu ostatní dostali, byl už český fotbalista v bezvědomí!

Šural skončil v nemocnici Anadolu Medical Center, i přes snahu lékařů ovšem svým zraněním podlehl. Podle lékařů byl ve velmi vážném stavu, Zraněný sportovec zemřel po první operaci, při které se lékaři zaměřili na jeho hlavu. Ihned plánovali další operaci, k té už bohužel nedošlo.

Témata: Josef Šural Turecko úmrtí Fotbal