Dálnice D1 do Brna uzavřena! Řidiči neprojedou!

Dálnice, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

30. dubna 2019 8:38

Dálnice D1 ve směru z Prahy do Brna je před sjezdem na Měřín na 131. kilometru uzavřena kvůli dvěma nehodám většího počtu aut. Ředitelství silnic a dálnic předpokládá, že se provoz obnoví okolo 12:00.

Na zmodernizovaném úseku dálnice se dnes kolem 5:00 střetly čtyři kamiony s dvěma dodávkovými vozy, při nehodě se těžce zranili dva lidé. Další nehoda čtyř kamionů a osobního auta se obešla bez zranění. Dálnice na Brno je neprůjezdná a tvoří se tam kolony. Ve směru na Prahu auta pomalu jedou. Na dotaz ČTK to uvedla mluvčí krajské policie Dana Čírtková.

Na místě pracují hasiči, policisté i záchranáři. Dorazila i vyprošťovací technika, která odklízí havarovaná auta. Před Měřínem se tvoří několikakilometrové kolony. Policisté řídí provoz na křižovatce ve Velkém Beranově, kde jsou dopravní komplikace kvůli silnému provozu. Řidiči tímto směrem sjížděli z dálnice na 119. kilometru.

Na dálnici nejprve havarovaly na kilometru 130,5 čtyři kamiony a dvě dodávková vozidla. Dva lidé se těžce zranili a zdravotnická záchranná služba je převezla do nemocnice v Brně. U druhé nehody na kilometru 131,5 se srazily čtyři kamiony a osobní vozidlo. Tato nehoda se obešla bez zranění.

Témata: Dálnice Dálnice D1 Nehody kamiónů