ODHALENO! Kdo napadl Dominika Feriho? Policie zná pachatele!

Feri, Dominik (TOP 09) 7

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

22. dubna 2019 13:44 | Aktualizováno: 22. dubna 2019 21:03

Napadený poslanec Dominik Feri (TOP 09) zveřejnil fotky údajných útočníků na sociálních sítích jen chvíli po celé šarvátce. A v tu chvíli začalo pátrání po identitě obou mužů!

Feri průběh útoku popsal na sociálních sítích. „Jel jsem na Moravu a nějací dva pánové se jali pěstí. Hele, můžeme spolu politicky nesouhlasit, ale fyzicky se nenapadáme. Snažil jsem se jim to vysvětlit, ale co se dá dělat,“ uvedl poslanec, který nakonec kvůli útoku skončil v péči lékařů.

Po totožnosti údajných násilníků začala pátrat nejen policie, ale třeba i bývalý bulvárník Pavel Novotný. „Rasističtí Čecháčci mají v diskusích pré.. Kdyby se našel někdo, kdo mi může do SZ napsat něco k identitě těchto dvou chlapců z Moravy, budu rád, díky!“ vzkázal chvílí po incidentu, ke kterému došlo na koštu vína v Boršicích.

Odkazoval tak na fakt, že při konfliktu údajně padly rasistické nadávky, protože Feri má z otcovy strany předky v Etiopii.

Po pár hodinách už znal jejich jména – a ta zveřejnil i na svém profilu. Jedním z útočníků měl být muž s iniciály V. H., který se nedávno dostudoval a stal lékařem. Starším útočníkem byl údajně jeho otec, který se angažuje ve straně Řád národa. Oba pocházejí z Uherského Hradiště „Elita národa!“ rýpnul si Novotný.

Totožnost podezřelých už v neděli večer zjistili i policisté. Ti potvrdili, že jde o muže z Uherskohradišťska ve věku 25 a 48 let. "Policisté zjišťují veškeré informace, které souvisejí se samotným incidentem, zkoumají zejména motiv útoku a zjišťují, jaké okolnosti incidentu předcházely," informovala dnes policejní mluvčí Monika Kozumplíková s tím, že zatím nebyl nikdo obviněn.

Jednoho z útočníků už policie vyslechla. Muž Deníku N řekl, že byl prý stejně jako ostatní účastníci akce opilý, konkrétní záměr prý v útoku nebyl.

Feri skončil v nemocnici s řeznou ránou na zádech, odtud už byl ale propuštěn. „Díky všem za slova podpory. Je mi dobře, jen mi třeští hlava,“ vzkázal dnes poslanec.

Sám se také vyjádřil k mužům, kteří jej měli napadnout. „Hrachem na stěnu, ale přeci jen: mladšího útočníka jsem nikdy předtím neviděl, nemluvil s ním, ani ho nijak neprovokoval. Staršího totéž s výjimkou, že jsem ho potkal na stejné akci dva nebo tři roky zpátky. Tehdy mi vyrazil sklenku z ruky a začal do mě strkat. Tolik k tomu,“ dodal ke včerejšímu incidentu.

Témata: Dominik Feri Muži kteří údajně napadli Dominika Feriho